Réservez dès maintenant

Laden in uitvoering ...

Anna Boch

Deze aangename, gezellige kamer met zijn pastelkleuren en zijn lekker zacht bed nodigt als vanzelf uit tot ontspannen. De rechtlijnige kleerkast is geïnspireerd op de art-nouveaustijl van Mackintosh (1868-1928).

Aan een van de muren prijkt een authentiek schilderij van de eerste leraar van Anna Boch. Ontdek de grappige voornaam van deze impressionistische en luministische schilder…

Comfort

De Anna Boch-kamer is waarschijnlijk de meest romantische en meest vrouwelijke kamer van het huis. De inloopdouche in de badkamer is uitgevoerd met art-nouveautegels die meer dan een eeuw oud zijn.

De kamer is uitgerust met internet via wifi en via kabel, en met een Smart TV met binnen zenders en Netflix

Voorzieningen

  • Zeep van "Savonneries Bruxelloises", handgemaakt sinds 1926
  • Smart Tv Full HD
  • Internet via kabel
  • WiFi - gratis
  • Netflix
  • Haardroger
  • Strijkijzer en -plank

Fotoalbum

Des anciennes céramiques Art Nouveau décorent la douche

Het Gastkoppel

Muriel en Bernard hebben passie! Passie voor kunst, voor hun stad, maar ook voor het leven.

Villa Balat is een afspiegeling van hun vele passies.

Ze zijn verliefd op hun stad, zijn erfgoed en de natuur. Zij nodigen u uit om op ontdekking te gaan in de voetgangersstraten, om er heerlijk rond te slenteren. Zij geven u insiders-tips, waardoor u op de leukste geheime en verborgen plekken van Namen terecht komt.

Zij geven u graag opmerkelijke ideeën voor een culturele uitstap, om gezellig te winkelen of om ontspannen te tafelen. Met hun eeuwige sereniteit, glimlach en goed humeur, verzorgen ze hun gasten tot in de puntjes. Ook van uw verblijf zullen ze een onvergetelijke ervaring maken!

Geschiedenis

Anna Boch was de dochter van een rijke aardewerkhandelaar uit La Louvière en volgde een artistieke opleiding in het kasteel van la Closière, getekend door de architect Poulaert. Omstreeks 1876 liet Isidore Verheyden haar het plezier van het schilderen in open lucht ontdekken. Tot aan haar dood zou ze, onder invloed van het pointillisme en Van Rysselberghe, mooie in het lichte badende landschappen en bloemenboeketten schilderen, waarbij haar kenmerkende paarse tinten in het oog springen.

In 1885, hetzelfde jaar als Rops, werd zij als enige vrouw verkozen in de avantgardistische kring Les XX. Daar nodigde ze de grootste Franse postimpressionisten uit. Ze reisde ook veel en bouwde een enorme verzameling schilderijen op. Ze was ook mecenas en moedigde jonge onbekende kunstenaars aan. Zo was zij de enige die een schilderij van Van Gogh kocht terwijl hij nog leefde: “de rode wijngaard”. Als melomane organiseerde ze tal van concerten in haar Brusselse herenhuis, waarvan de majestueuze schouw het werk is van Victor Horta.

Boch