Réservez dès maintenant

Laden in uitvoering ...

Alphonse Balat

U geniet niet alleen van een adembenemend uitzicht op de Maas, maar u hebt ook toegang tot de prachtige serre op het dak van het huis. In de zomer staan ligstoelen voor u klaar om op uw privéterras van de zon te genieten.

Het luxueuze bed werd met veel zorg gekozen om u een goede nachtrust te bezorgen. Een Mac-computer met internetverbinding, handig voor zowel werk als vrije tijd.

Comfort

Het retrobed in okerkleurig fluweel doet subtiel denken aan het begin van de 19e eeuw. Het werd met veel zorg gekozen om u een goede nachtrust te bezorgen. Ook de stoffering en het behangpapier van de kamer zijn niet toevallig gekozen: ze zijn geïnspireerd op het verenkleed van een discreet vogeltje dat u tijdens uw wandelingen langs de Maaskant kunt zien. Wij laten u raden om welk vogeltje het gaat …

De ruime badkamer doet u zeker met verstomming slaan: een inloopdouche in art-nouveaukeramiek en marmer, langs een prachtige antieke badkuip. Een origineel kader, want het behangpapier is versierd met oude bloemenboeketten zoals ze in de 16e en 17e eeuw werden handgeschilderd.

In de zomer kunt u lekker onderuit zakken in de comfortabele ligstoelen. In de winter geniet u in de prachtig ingerichte wintertuin van de warmte van de laatste zonnestralen, beschermd tegen de wind.

De kamer is uitgerust met internet via wifi en via kabel, en met een Smart TV, met binnen- en buitenlandse zenders.

Voorzieningen

  • Zeep van "Savonneries Bruxelloises", handgemaakt sinds 1926
  • Smart Tv Full HD
  • Internet via kabel
  • Binnen zenders - Netflix
  • Wi-Fi
  • Haardroger
  • Strijkijzer en -plank
  • Wintertuin met tuinmeubelen
  • Privéterras met ligstoelen

Fotoalbum

Het Gastkoppel

Muriel en Bernard hebben passie! Passie voor kunst, voor hun stad, maar ook voor het leven.

Villa Balat is een afspiegeling van hun vele passies.

Ze zijn verliefd op hun stad, zijn erfgoed en de natuur. Zij nodigen u uit om op ontdekking te gaan in de voetgangersstraten, om er heerlijk rond te slenteren. Zij geven u insiders-tips, waardoor u op de leukste geheime en verborgen plekken van Namen terecht komt.

Zij geven u graag opmerkelijke ideeën voor een culturele uitstap, om gezellig te winkelen of om ontspannen te tafelen. Met hun eeuwige sereniteit, glimlach en goed humeur, verzorgen ze hun gasten tot in de puntjes. Ook van uw verblijf zullen ze een onvergetelijke ervaring maken!

Geschiedenis

Als kind beschikte de kleine Alphonse over een ontembare fantasie en was hij begeesterd door tekenen. Zijn vader was marmerwerker en had hem graag beeldhouwer zien worden. Net als Rops begon hij zijn kunstopleiding in Namen.

Tussen 1831 en 1834 won hij verschillende medailles voor wedstrijden bloemen tekenen, architectuur en academisch tekenen.

Deze gevoeligheid heeft hij nooit verloren. Hij was overtuigd dat vormgebruik onzichtbaar de ziel van een gebouw bepaalt. Maar men moet dit kunnen ‘lezen’ om het te begrijpen. Dat had een van zijn favoriete leerlingen maar al te goed begrepen: Victor Horta.

Balat